25 september is het weer zover, dan brengen we weer vlees naar Alkmaar.

U kunt uw echt Texels rund, lams en geitenvlees weer bestellen voor de afhaal in Alkmaar.

Het geitenvlees is nog zeer beperkt verkrijgbaar en op = op.

Wilt u ook bestellen of meer informatie opvragen?

Neem contact op via 06-53821276.


September 2021

Maak kennis met onze dekram Tosti.

Tosti is afgelopen jaar vanaf een zorginstelling hier op het eiland verhuisd naar ons.

Nu staat Tosti nog even apart maar nog even geduld en dan mag hij met de dames het land in. Tosti is een vrij drukke ram. Over het algemeen is hij "vriendelijk" (voor zover je dat over een ram kunt zeggen) maar als meneer een slecht humeur heeft dan is hij niet bang om je eens een beuk te geven. Een kriebeltje op zijn rug vindt hij dan wel weer fijn en dan slaat het humeur al snel weer om. Je moet altijd op letten als je het land in gaat maar we hebben wel rammen gehad die een stuk minder vriendelijk waren. Hopelijk hebben we van het voorjaar een hoop leuke lammetjes van onze Tosti.


Mei 2021

Even de tijd nemen om eens lekker om je heen te kieke op het land levert zulke leuke dingen op! Het broedseizoen bij de vogels is van start. We hebben al 9 Scholeksternesten gevonden op de weilanden! Ook vonden we een aantal Orchideeën.
In het hoge gras een ienieminie-nestje van een tja... Graspieper? Veldleeuwerik? En onder de dakpannen van het boetje zitten al jonge musjes!

 


Maart 2021

Wist u dat...
Mijn vader en ik een gezamenlijke hobby hebben, namelijk vlinders?
Al jaren hebben wij een vlinderroute over ons land waar we de gespotte dagvlinders noteren en doorgeven via de vlinderstichting.
Maar ook nachtvlinders zijn leuk. Sommige soorten komen op het licht af , we laten dan een buitenlamp aan 's nachts om de volgende ochtend te gaan kijken of er nachtvlinders bij zitten. En we hebben onze eerste nachtvlinder van het seizoen:
de grote voorjaarsspanner.
Met een voorjaarsspanner bij de lamp en lammetjes in het land vinden wij dat het voorjaar is ingeluid!
Nu nog wachten op het echte voorjaarsweer.