Wij zijn Jan, Annette en Mirjam Hin en samen hebben wij de biologische boerderij  De oude witte engel op Texel.

Op ons bedrijf houden wij schapen, geiten, kippen, Lakenvelder koeien en een paardenpension.

Naast deze dieren hebben we ook kleinschalige akkerbouw in de vorm van haver en tarwe en doen we aan natuur- en land- schapsbeheer. Denk hierbij aan de schapenboet ( skéépeboet), tuunwallen en kolken maar ook aan weidevogel bescherming en bloemenranden rondom de akker.

 

Aan huis verkopen wij rund, geiten en lamsvlees van onze eigen dieren en eieren van onze kippen.

Wij werken biologisch en maken dus geen gebruik van bestrijdings middelen en kunstmest. Medicijnen worden alleen ingezet als het nodig is.

Wij voeren onze dieren alleen biologisch (ruw)voer en hun verblijven voldoen aan de biologisch gestelde eisen. Alle dieren komen het jaar rond zoveel mogelijk buiten. Zo lopen onze koeien ook in de winter op het land en kunnen zij kiezen of ze buiten of binnen willen zijn. De kalfjes en lammetjes groeien op bij hun moeder en de kippen hebben alle ruimte om binnen en buiten lekker te scharrelen.

 

Het biologisch boeren is iets wat erg bij ons past en waar wij ons erg in kunnen vinden.  Want produceren zonder be- strijdingsmiddelen? Dat kan!

Helaas heeft de slachtplaats op Texel geen biologisch certificaat wat betekend dat ons vlees niet als zijnde biologisch verkocht kan worden. Maar het blijft een (h)eerlijk stukje vlees: zonder onnodig medicatie gebruik, bestrijdingsmiddelen en van dieren die natuurlijk hebben geleefd en buiten hebben kunnen rennen.